Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Burgemeester De Wever Geniet Vanuit Tank Van Bevrijdingsstoet Feestelijke Dag Voor Antwerpen

Burgemeester geniet tijdens bevrijdingsstoet vanuit tank: ‘Feestelijke dag voor stad Antwerpen’

De Burgemeester geniet

In Antwerpen vierde men gisteren de bevrijding. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) genoot van de parade vanuit een tank. Voor hem is het een speciale dag om te herdenken en te vieren. "Dit is een feestelijke dag voor de stad Antwerpen" zei hij aan VTM.

De Antwerpse burgemeester zat tijdens de parade in een Sherman Firefly tank uit de Tweede Wereldoorlog. Hij wuifde naar de menigte en genoot zichtbaar van het spektakel.

Bevrijdingsstoet

De bevrijdingsstoet is een jaarlijks evenement in Antwerpen. Het herdenkt de bevrijding van de stad door de geallieerden in 1944. De stoet bestaat uit militaire voertuigen, groepen en dansers. De burgemeester zit altijd in een tank tijdens de parade.

Feestelijke dag

Voor De Wever is de bevrijding een belangrijke dag om te herdenken. "Dit is een dag waarop we stilstaan bij de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid" zei hij.

De burgemeester vindt het ook een feestelijke dag. "Het is een dag waarop we vieren dat we in een vrij land leven" zei hij.

De Wever hoopt dat de bevrijdingsstoet mensen zal inspireren om na te denken over de vrijheid. "Ik hoop dat deze dag mensen zal aanzetten om na te denken over wat vrijheid betekent en hoe we het kunnen beschermen" zei hij.

Tank

De Sherman Firefly tank waarin De Wever zat is een iconisch voertuig uit de Tweede Wereldoorlog. Het was een Britse variant van de Amerikaanse Sherman tank. De Firefly was bewapend met een krachtig 17-ponder kanon.

De tank werd gebruikt door de geallieerden tijdens de D-Day landingen en de bevrijding van Europa. Het was een gevreesd wapen door de Duitse troepen.

De tank waarin De Wever zat is eigendom van het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in Brussel. Het museum leent de tank elk jaar uit aan de stad Antwerpen voor de bevrijdingsstoet.


Comments