Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Flammkuchen Recept Een Heerlijke En Gemakkelijke Maaltijd

Flammkuchen Recept: Een heerlijke en gemakkelijke maaltijd

Wat is Flammkuchen?

Flammkuchen, ook wel bekend als tarte flambée, is een traditioneel gerecht uit de Elzasstreek in Frankrijk. Het is een dunne, knapperige pizzabodem belegd met zure room, uien en spek. Flammkuchen wordt traditioneel gebakken in een houtgestookte oven, maar kan ook gemakkelijk thuis worden gemaakt in een gewone oven.

Ingrediënten

Voor de bodem: * 250 gram bloem * 1,5 dl water * 1 eetlepel olijfolie * 1/2 theelepel zout Voor de topping: * 250 gram zure room * 1 grote ui, in dunne plakjes gesneden * 150 gram spekblokjes * Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. 2. Maak de bodem door de bloem, het water, de olijfolie en het zout in een kom te mengen. Kneed totdat het deeg samenkomt en elastisch is. 3. Verdeel het deeg in twee ballen en rol ze uit tot dunne cirkels. 4. Bestrijk de bodems met de zure room en breng op smaak met zout en peper. 5. Verdeel de uien en spekblokjes over de bodems. 6. Bak de flammkuchen 10-15 minuten in de oven, of totdat de randen goudbruin zijn. 7. Haal de flammkuchen uit de oven en snijd in stukken. Serveer direct.

Tips

* Voor een extra knapperige bodem, bak de flammkuchen op een voorverwarmde pizzasteen. * Je kunt de flammkuchen naar wens beleggen. Enkele populaire toevoegingen zijn geraspte kaas, champignons en paprika. * Flammkuchen is een heerlijke maaltijd op zichzelf, maar kan ook worden geserveerd als voorgerecht of bijgerecht.

Conclusie

Flammkuchen is een eenvoudig te maken en heerlijk gerecht dat perfect is voor elke gelegenheid. De knapperige bodem, romige topping en hartige spekblokjes maken het een gerecht waar iedereen van zal genieten. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke maaltijd, probeer dan eens flammkuchen. Je zult er geen spijt van krijgen!



Flammkuchen Recept

Comments